top of page

Hogyan tarthat ki az Újévi fogadalmad egész évben?

Neked is volt egy olyan fogadalmad, hogy idén jobban odafigyelsz az étkezésre, mozgásra, énidőre? Úgy érzed lehetetlen küldetés ezt hosszú távon betartani?


Nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy nem vagy egyedül! Mindenki küzd februárban már, az Újévi fogadalmak betartásával..


Először nézzük meg, miért is alakult ki ez így?

Sokan az Új évet összekötik egy új időszámítással, saját életükre vetítve. Naptárilag új évet írunk, de mi alapvetően nem változunk meg elsejétől kezdve.

Viszont egy jó kiinduló pont lehet ez az időszámítás. Hiszen ilyenkor sokan hirdetnek új programokat, sokkal többen szánják rá magukat valami újdonságra. Összességében van egy kohéziós erő ilyenkor az emberekben.


Tehát ilyenkor egy fokkal egyszerűbb elkezdeni új dolgokat, illetve beiktatni új szokásokat, hiszen az emberek nagy része ezt csinálja körülöttünk.


Mi az, amit viszont valószínűleg nem hoz magával az Újév?

Motivációt. A motiváció szélsebesen elrobog mellettünk, ha külső nyomásra érkezik. Belülről kell ahhoz éreznünk, hogy hosszú távon társunk legyen, Illetve el kell tudnunk fogadni, hogy egy-egy napra így is-úgy is eltávolodik tőlünk. Ez pedig teljesen rendben van.


Íme, néhány tipp, hogy a motivációd, ne külső tényezőktől függjön:


Tipp #1: Tervezz előre


Sokkal könnyebben tarthatod magad bármihez is, ha tervezel egy kicsit. Előre. Ez nem ördögtől való, ezáltal nem leszel kevésbé spontán ember, csupán a prioritásaidat emeled ki. Ha van egy nagyjáboli terved az elkövetkező hónapokra, itt értjük ezt arra, hogy pl: a hétköznapjaidban előre bejelentkezel órára, masszázsra, kezelésre stb., akkor sokkal egyszerűbben részesíted előnyben ezt, mint az otthon punnyadást, vagy egy random mekizést…:)

Tipp #2: Egyszerre csak egyet


Sok dolgot szeretnél kipróbálni, megismerni? Vigyázz, a multitaskinggal, mert hamar elfáradhatsz benne. Próbálj egyszerre csak egy dologra fókuszálni. Ezt itt értük az alatt, hogy ne egy hónapon belül akarj mindent megvalósítani. Általában egyik dolog húzza magával a másikat. Adj időt magadnak, és annak is, hogy kialakuljanak a szokásaid, rendszereid. Ha egy szokást sikeres és biztosan bevezettél az életedbe, sokkal egyszerűbb lesz egy másikat is utána.


Tipp #3: Figyelj a túlcsordulásra


Ha valamire nagyon rákészültünk és ezerrel szeretnénk csinálni, hajlamosak vagyunk túlcsordulásig űzni. Így lehet ez a jógával is. Ne akarj minden nap foglalkozni azzal, amit kinéztél magadnak az évre, mert könnyen túltolhatod a szekeret. Hidd el, hamar motivációt vesztetté válhatsz abban is, amit nagyon szeretsz. Mértékletesség.


Ha úgy érzed több kérdésed lenne még ebben a témában, írj nekünk bátran!


Órarendünket itt éred el: ÓRAREND


Kitartást és sok motivációt kívánunk Neked az év többi részében is!

bottom of page