top of page

Színesebb élet - Barby írása

Az embert körülvevő elektromágneses mező vagy aura ovális alakú. Ahogy gondolataink, érzéseink változnak, úgy változnak az auránkat kitöltő színek.

Első réteg a legismertebb a fizikai test, amelyet láthatunk, megérinthetünk és megtapasztalhatunk.


A jóga gyakorlás során furcsának tűnhet, hogy arra kér egy oktató, hogy a fizikai testeden túl, indulj el beljebb, indulj el befelé. Mennyire egyszerűnek hangzik, de belegondolsz,

„ - hogy mégis hogyan induljak el? Mit szeretne nekem ezzel mondani? Talán én nem is szeretnék, és félek is, mit találok ott legbelül, mi az ami éppen foglalkoztat. - ”

Egy oktató fel akarja erősíteni benned az ösztönös megérzés finom és bölcs hangját, a saját tested üzenetét, mely a rohanó világban, természetellenesnek számít ezért elhallgattatott bennünk. Bátorít, hogy bízzál és hallgass a testedre, hogy fizikailag és szellemileg ép és egészséges legyél. Testünk nem ér véget a bőrünknél!

Az érzelmeink segítségével tudatosan meg tudjuk nevezni mi az, ami ér minket, és hagyjuk, hogy

fizikailag is átjárjon, így tudatalatt nem fog befolyásolni.

Szükségünk van törődésre, ápolásra akár egy gyógyító érintésre. Figyeld a fizikai testet, nézd meg hogyan reagál nem csak a jóga órákon, hanem a mindennapokban, egy adott helyzetben. Mindenkinek ki kell alakítania, hogyan tud ráhangolódni arra, amire a testének szüksége van.

Egyszerű dolgokkal kezd el, ha fáradt vagy pihenj, ha sírnod kell egy megható film vagy történet

hallatán, sírjál.


Minap velem is ez történt, egy oktatásról hazafelé jövet. Sok gondolat volt bennem a napi történések kapcsán, amik végett érzékenyebbnek éreztem magam, és ahogy ezzel a gondolattal sétáltam át a zebrán, egy autós rám dudált.

Megijedtem, nem értettem, hogy ez most mit jelentett, lehet túl lassan sétáltam, de éreztem, hogy ez nekem most rosszul esett. Bántva éreztem magam. Megmagyarázhatatlan volt, de ez az érzés kerített hatalmában. Ahogy hazaértem és leültem megfigyeltem a fizikai testem, a gondolataimat egy mélyről feltörő sírás fogott el. Hagytam… hagytam, hogy teljesen szabadon engedjem az érzelmeimet, így a testem, a lelkem megtisztult és felszabadult.

Gyakran azután látjuk meg, mit kell tennünk egy adott helyzetben, ha előbb utat engedünk a ránk törő érzelmeknek, és ha kell kisírjuk magunkat. A sírással energiamezőt vonunk testünk köré, új levezetési módot találunk vagy új értelmezést nyerünk. (Forrás: dr. Christiane Notrhrup Női test, Női bölcsesség c. könyvéből)


A Low Aerial jógák során tapasztaltam ezt nálatok is, hogy sikerült először a fizikai testre és utána a lelketekben lévő érzésekre koncentrálnotok. Sikerült megnyílnotok, és óra végén egy új

energiamezővel távoznotok, új gondolatokkal. Tudva, hogy itt biztonságban vagytok, és ez a női kör megtart és a történeteiteken keresztül utat mutattok egymásnak, mert erre van a legnagyobb szükség a világban. Hiszen nem tudhatjuk kinek vagyunk mi a világítótorony, és mikor lesz, hogy mi hánykolódunk a tengeren és szükségünk lesz egy útmutató fényre.


Ha brámilyen kérdés felmerült benned, keress minket bátran!

+ 36 20 431 0661

bottom of page