top of page

Két isteni finom és egészséges desszert

Még javában nyár van, a kertekben érnek a finom zöldségek és gyümölcsök.

A mozgás mellett nem árt, ha figyelünk táplálkozásunkra és arra, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Lehetőleg ezek vegyszermentes bio kertészetből származzanak, vagy egyenesen a saját kertünkből!


Hoztunk nektek egy igazi nyári zöldség kedvences brownie-t és egy szuper egészséges túrógombócot!😊


Cukkinis Brownie


Hozzávalók:

  • 200 g reszelt cukkini

  • 120 g nutella

  • 200 ml zabtej

  • 6 ek víz

  • 100 g zabliszt

  • 35 g fehérliszt

  • 80-100 g nádcukor vagy nyírfacukor (ízlés szerint)

  • 50 g holland kakaópor

  • 1,5 tk sütőpor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 tk szódabikarbóna

  • 1 csipet só

  • 100 g étcsoki apróra vágva

  • 1-1,5 ek olívaolaj


Elkészítés:

  1. Száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban (liszt, sütőpor,szódabikarbóna,kakaópor). Még ehhez adjuk a feldarabolt étcsoki felét.

  2. A cukkinit összekeverjük a nutellával, egyenletes álagúra. Majd mehet bele a többi hozzávaló, kivéve a maradék étcsoki.

  3. Az egészet csomómentesre keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy kivajazott, lisztezett jénaiba öntjük.

  4. Mehet rá a maradék étcsoki!

  5. 180 fokon, kb 45 perc alatt készre sütjük.


A cukkini miatt elég szaftos lesz, lehet a tűpróbán is esetleg marad rajta egy kis tészta.


Próbáljátok ki, isteni nyári édesség!



… jöhet a következő kedvencünk?!


Köleses túrógombóc


Hozzávalók:

  • 100 g hántolt köles

  • 350 ml víz

  • egy csipet só

  • 1 ek vaníliás cukor

  • 250 g túró

  • 2 ek nyírfacukor vagy nádcukor (elhagyható, ha cukormenteset szeretnél)

  • 2,5 ek útifű maghéj

  • Kb 1 ek olíva olaj

  • 1 kk frissen reszelt bio citromhéj

  • Panírmorzsa, vagy kukoricás abonett finomra zúzva a beleforgatáshoz


Elkészítés:

  1. Jól átmossuk a kölest, majd tegyük fel főni a vízzel és a csipet sóval alacsony lángon.

  2. Közben a túrót keverjük el a cukorral, citromhéjjal, olajjal.

  3. Kb 10-15 perc kell a kölesnek, ehhez mehet hozzá az útifű maghéj. Majd az egész egybe. Összeturmixoljuk botmixerrel.

  4. Gombócokat formálunk a ragacsos masszából. Egy kis olajon a pirított prézlibe/kukoricás abonettbe forgatjuk a gombócokat.



Jó étvágyat Mindenkinek!😌😍



Comments


bottom of page