top of page

A hammockon túl..

Egy személyesebb hangvételű posztot hoztunk ma Neked. Javasoljuk, hogy ülj le egy pohár borral vagy teával a kezedben, kedvenc bekuckózós helyedre.


A bejegyzés Mona, Stúdióvezető által íródott.


Nem véletlenül választottam ezt a képet. Van hozzá egy kis történetem.

Ha mélyebb emberismerő vagy, lehet feltűnik a mély barna szemben rejlő boldogság és egyben szomorúság, elfáradás is. Ez a kép 2021 március környékén készült. Akkoriban, amikor az INVERZ tényleg szárnyra kelt.

Ezidő tájt, fáradhatatlanul azon munkálkodtam, hogy készen legyen a Stúdió. Éjjel-nappal (és ezt értsd szó szerint) azon dolgoztam, hogy minden apró pillér az akkori tudásomnak megfelelően tökéletesen a helyére kerüljön. Ennek viszont ára volt.

Szó szerint és átvitt értelemben is.

Amíg épült az INVERZ, én fogytam. Kb. 47,5-48 kg voltam, elég rossz inbody értékekkel. Fáradt voltam, esténként pedig azon kaptam magam, hogy egész délután egy kis zacskó ropit ettem csak, azt is késő este a fürdőkádban ülve.

A barátaim és anyukámék segítettek abban, hogy eljussak egy ikea, vagy jysk körre, nem volt autóm. Ott aludtak a barátnőim nálam, hogy ne maradjak egyedül a problémáimmal és megoldandó feladataimmal. Akkoriban nem volt párkapcsolatom sem, ami miatt sokszor azt éreztem, mindent baromira egyedül kell megugranom.

Mindeközben iszonyatosan büszke is voltam egy-egy pillanatban arra, hogy alkotok. Egyedül is, teljes egészben. Ez a gondolat, ma már természetes, de akkor, egy 1 éves coaching folyamat kellett ahhoz, hogy feldolgozzam a történéseket. Ahhoz, hogy feldolgozzam azt, hogy igen, megállhatok egy percre és kiélvezhetem azt, amit alkottam.


Hányszor gondolunk olyat, amit igazából nem tudunk alátámasztani? Hányszor ítélünk anélkül, hogy tudnánk mi a története valakinek?


Pár érdekesség rólam/rólunk jógaoktatókról, a teljesség igénye nélkül:


#1 - Nekünk is vannak negatív gondolataink/tapasztalásaink


Igen, mi is ugyan úgy vagyunk rossz passzban. Van, hogy elmenekülnénk a világ elől és van, hogy összeveszünk a családtagjainkkal/párunkkal valami apróságon, vagy egyenesen a semmin.


Viszont erősségünk az, hogy hamarabb felismerjük a kiváltó okot és törekszünk arra, hogy pozitív irányba változtassunk.


#2 - Nem minden jógaoktató vega vagy vegán


Nem minden szervezetnek tesz jót, ha csak növényi tápanyagot kap. Sok oktató divatból vált étkezésében, mert elvárásnak érezheti azt, hogy a jóga mellé a növényi alapú étrendkövetés az elvárás.

Nálunk mindenki olyan étrendet követ, amit a szíve diktál.


"Sok oktató divatból vált étkezésében, mert elvárásnak érezheti azt, hogy a jóga mellé a növényi alapú étrendkövetés az elvárás.”

#3 - Van, hogy mi is kihagyjuk a gyakorlást


A jóga nem egy rögeszmés hitvallás. Inkább egy életmód forma. Ebből kifolyólag nem egy egységes síkban mozog az a skála, hogy mennyit, milyen kedvvel gyakorlunk mi is. Néha többet, néha kevesebbet. Sőt van, hogy mi is ugyan olyan antitalentumnak érezzük magunkat, mint akár Te is, ha a spárgázásról van szó.


#4 - Néha mi is (irigykedve) nézegetjük az #instaceleb jógaoktatók videóit


A közösségi média ereje mindenhova elér. Minden értelemben. Van, hogy mi is elfeledkezünk magunkról, csak görgetjük a sok szponzorált influencer jógaoktató platformját és nagy sóhajok közepette nézzük, hogy nem vagyunk annyira hajlékonyak, formásak, barna bőrűek stb.. mint ők.


Aztán persze pikk-pakk elhessegetjük ezt a gondolatmenetet és rájövünk, hogy minden és mindenki úgy van jól, ahogy van. Többek között mi is :)


#5 - Kedvenc tevékenységünk csak lenni, meditálni és mindenben keresni a ZEN-t


Ha-ha-ha. Hát, nem egészen. Persze szeretünk meditálni, relaxálni és a nyugalmat, elfogadást, természetességet, általános igazságot preferáljuk. Viszont mi is szeretünk élni. Szeretünk utazni, inni egy pohár bort, ha elmegyünk egy étterembe. Vannak más sportok is az életünkben és más kikapcsolódási és kapcsolódási formák. Több oldalról szeretünk fejlődni és nagyrészt szeretjük holisztikusabban nézni az adott élethelyzetet.



Összegzésképpen:

Mindenkinek van háttér sztorija. Senki sem tökéletes és ez így van jól. Törekszünk arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, de nem hazudtoljuk meg önmagunkat azzal, hogy úgy teszünk, mintha..

Ami viszont mindig garantálhatunk Neked, az az, hogy saját magunkhoz és a hivatásunkhoz mindig hűek maradunk!

bottom of page