top of page

Azok a bizonyos "bikini body és booty🍑" edzésprogramok

Május közepe, lassan vége felé járunk. Egyre több gondolat merül fel bennünk a fürdőruhánk kiválasztásáról, strandolásról nyaralásról. Ezt kihasználva kezd a Facebook és az Insagram feldobni különböző nyári, időszakos edzésprogramokat.


Ezek gyors fogyást, formálódást ígérnek. Sokszor semmiféle felmérés és előzetes egyeztetés nélkül. Online formában, több csomag megvásárlására ösztönözve.


Mi a valós probléma ezekkel a csomagokkal?

Az általános személytelenség (ezt értsd úgy, hogy nem néz rád senki mit is csinalsz valójában) és bizonyos izomcsoportok túlzott megedzése mobilitás nélkül.


Mit eredményezhet ez a fajta rapid edzés?

Olyan félreedzést, túlfeszülést bizonyos izomcsoportokban, amely hosszú távon komoly mozgásszervi problémákat okozhat. Valamint eleve a korrekció hiányaban sérüléseket.

Hirtelen fogyás-hirtelen hízás. Ingadozó testösszetétel. A hormonrendszer felborulása.


Hogy hatnak ránk lelkikeg ezek az edzések?

Egyfajta külső nyomást helyez ránk, egy megfelelést. Ez a külvilág felé megfelelés pedig önbizalmunkra nézve az egyik legkárosabb. Ezeken a videókon vagy élőben az edző iszonyatosan kerek feneket villant és az esetek 90%-ban hangsúlyozza, hogy ez a súlyzós guggolás eredménye. Ekkor keletkezik az a külső nyomás, megfelelés (nekem mikor lesz ilyen testem? miért nem vagyok ilyen? miért nem vagyok elég jó?) amit a legtöbb ruházati reklám is támogat. Sérül bennünk saját magunkról kialakított kép, önértékelésünk. Ez kihathat társas kapcsolatainkra, párválasztásunkra.


Hogyan látjuk mi a Stúdióban az edzést, formálódást, fogyást?

A test változása egy másodlagos eredmény. Alapvetően törekszünk arra, hogy a mozgásban/edzésben megtaláljuk saját magunkat, boldogságunkat. Ne egy időszakos, vérre menő harc legyen, hanem egy állandóan fenntartható életvitel. Olyan mozgáskultúra kialakítása, amely egészében teszi kerekebbé hétköznapjainkat.

Ez egy hosszútávú "befektetés" saját magadba. Nem egy 3 hónapos csomag. Érzelmi és testi jól lét.


Erre törekszünk Mi.


Ha kérdés merülne fel benned a leírtakkal kapcsolatban, vagy szeretnéd hosszú távon megismerni tested és lelked,

Írj nekünk üzenetet!


+ 36 20 431 0661

bottom of page