top of page

Női jóga - A 7 Chakra fényében

Updated: Jan 15, 2023

Januári kezdettel egy csodálatos utazásra invitálok minden kedves Női Jóga iránt érdeklődőt, vagy azt már gyakorló jóginit. Május elejéig minden Pénteken 18.00-kor lehetőség nyílik arra, hogy egy Női Jóga keretében együtt fedezhessük fel a csakrák csodálatos világát! Minden erőközponttal két egymást követő alkalmon fogunk foglalkozni, így ha valamelyiken nem tudsz résztvenni, akkor sincsen semmi baj; ha szeretnéd, tudod pótolni. Az alkalmak valamilyen szinten egymásra épülnek, de függetlenül is látogathatók, bármikor be lehet kapcsolódni, ha megszólít egy-egy téma.

Az első alkalmon a Muladhara vagy magyarul Gyökér Csakrán lesz a fókusz. Ahogy a neve is mutatja, ő mindennek a kezdete, a stabil kiindulási pont. Ezért is nagyon fontos, hogy egy életen át egészséges és harmónikus tudjon maradni a működése!


Színe a vörös, a gát és a farokcsont az otthona. Hozzá köthetők a csontok, ízületek, fogak egészsége. Ő a Föld elem, Földanyával a legerősebb kapcsolódási pontunk. Életünk első hét évében ő a legaktívabb csakránk, ami nem is meglepő, hiszen az alapokat ekkor helyezzük le. Ősbizalom, biztonság, születés, anyával való kapcsolat. Mind-mind ekkor alakul ki és a gyökércsakra megfelelő működése segíti.


Nem csak a születés, de az elengedés és a gyász is hozzá tartozik ehhez az energiaközponthoz. Így a női jóga szempontjából a menstruáció időszaka köthető hozzá. Lehetőségünk van elengedni a segítségével mindent ami elválaszt a legbelsőbb, tiszta és gyermeki önmagunktól. Ezáltal újra elérhetővé válnak legbelsőbb erőforrásaink és rátalálhatunk valódi céljainkra. Elengedhetünk minden akarást, törekvést. Minden megfelelést. Mindent ami nem építi és nem szolgálja az életünket.


Ha nem jól működik ez a csakránk, vagy bármilyen elakadásunk van itt azt a következő testi tünetek mutatják: székrekedés, aranyér, vese, mellékvese problémák, vizelettartási gondok, gerincbántalmak, csont, csonthártya, izomgörcsök, fogászati problémák, kövek megjelenése a testben. Lelkileg pedig a depresszió, kiégettség, önbizalomhiány, közöny, elveszettség, céltalanság, alvászavar jelenhet meg.


Ezeken az alkalmakon olyan ászanákat fogunk gyakorolni amik támogatják ennek a csakrának a harmónikus működését. És hogy ez mit hoz magával? Rögtön mondok pár példát!

Segítségével megtalálhatjuk a belső biztonságunkat, ami első sorban mindig önmagunkban keresendő. Félelmek nélkül, ösztönösen jól döntve. Ezen kívül anyagi világban való eligazodást is támogatja, úgy; hogy ne függjünk tőle, de ne is tagadjuk meg azt! Segít az ősökkel, a családdal, a szülőkkel harmónikus kapcsolatba kerülni. Összességébn egy ősbizalommal teli, nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog élet megteremtésének az alapja az, hogy ez a csakránk jól működjön!


Tedd meg az első lépést és gyere el Január 20-án 18.00-kor kezdődő első alkalomra! Gyakoroljunk együtt és indítsuk biztos alapokon a 2023-as évet!


Várok minden kedves érdeklődőt sok szeretettel!

Hemberger Fruzsina


Bejelentkezés az órákra:



bottom of page