top of page

Testelemzés, a 0. lépés önmagadért

Az idő előrehaladtával, szerencsére egyre tudatosabbak vagyunk önmagunkkal kapcsolatban. Tudatosan járunk el jógaórákra, masszázsra és egyéb olyan kezelésekre, amelyek nem csak testileg, hanem lelkileg is feltöltenek, rekreálnak.

Ennek a tudatosságnak adhat egy még teljesebb alapot a Testelemzés (eredeti szóval: BodyReading - Anatomy Trains).

Minden mindennel összekapcsolódik
Marionett bábú

Mielőtt megpróbáljuk megfejteni, milyen előnyökkel is szolgálhat egy ilyen felmérés, nézzünk az alapok mögé.

Testünk egy komplex rendszer. Minden mindennel összefügg és minden, mindenre kihatással van. Gondolunk itt arra pl.: kb. 5 éves korodban ha eltörted a lábadat, vagy csak kificamodott a bokád, begipszelték, rehabilitálták amennyire tudták, DE amíg nem terhelhetted azt a lábad, addig kénytelen voltál túlterhelni a másikat, illetve a karjaidat esetleg a mankózás miatt. Mivel fiatal voltál, nem biztos, hogy mindent sikerült betartanod amit kértek a lábtörés vagy bokaficam regenerációjával kapcsolatban, ímmel-ámmal ment a gyógytorna, és az sem biztos, hogy ez egyébként egy teljesen szakszerű kezelés volt. Így a bokaficam vagy lábtörés miatt, elkezdett kicsit valamilyen irányba rotálni a lábszárcsontod, combcsontod a túlterheléstől , vagy akár a sérült lábadban keletkezett valamilyen elváltozás. Ez magával húzta a csípőd, ami a gerincoszlopra lett kihatással, hiszen testünk mindig kompenzálni szeretne. Mindig arra törekszik, hogy egy neutrális "egyenes" helyzetben maradjon. Tehát ha valami elcsúszik, ő minden erejével azon van, hogy valamilyen úton-módon kompenzáljon. Szóval itt tartunk, egy olyan strukturális átalakulás lett a testedben, amely csont szinten és fascia (lágy kötőszövet) szinten is megváltozott. Közben mára elkezdett fájni valamelyik lapockád területe, fáj esetleg a térded is és úgy érzed mindig valami "beáll". Lehet mindezek hátterében egy kis sérülés áll, még gyerekkorodból. Lehet az is, hogy valamilyen veled született dologról beszélünk.

Lábainkban a csontok egymáshoz viszonyított állása egy nagy alapot nyújt a testelemzéshez
Táncosok lábai

Tehát ennek mentén haladva:

- Felmérjük azt a fő "mintát", ami alapján működik a tested

- Megtaláljuk azokat a pontokat, ahol egymástól eltértek a struktúrák

- Megnézzük a fascia láncok mentén, hol mi van "megrövidülve", megnyúlva

- Mobility és jóga gyakorlással, valamint komplex masszázs kezelési tervvel megnézzük a lehetőségeket számodra


Ez a felmérés lehet a nulladik lépésed bármely más mozgásforma, vagy akár a jóga megkezdéséhez. Itt sokat tanulhatsz a testedről, megértheted működési elveidet, illetve megnézzük azokat a mozgásfejlesztő gyakorlatokat, amik a legjobbak számodra. Vagy akár masszázs, köpölyözés, fascia kés kezeléssel segítünk.


Hogyan zajlik egy ilyen felmérés?

- egyéni óra keretein belül, csak Te és az oktató van a teremben

- fürdőruhában, vagy kis shortban, illetve olyan melltartóban, amelyből a gerincoszlopod kilátszik

- ítélkezés mentesen, egyéni igényeid figyelembe vételével

- közben beszélgetünk, keressük azokat a pontokat, amelyek hatással voltak testedre

- kb 75 percet vesz igénybe a teljes felmérés és megbeszélés


A Stúdióban a Te BodyReading oktatód: Ángyán Mona


Ha úgy érzed hív a tudatosság, tested megfejtése, akkor kattints a IDE a jelentkezéshez! Körülbelül 2-3 hét, mire tudunk időpontot egyeztetni, ezzel számolj!


Szeretettel várunk kezelésinkre, Aerial Yoga és talaj jóga óráinkra egyaránt!


bottom of page