top of page

Inverz helyzetek hatásai - 5+1 tény az Aerial Yoga-ról

Az Aerial Yoga különlegessége, hogy egy selyem anyag segítségével jógázunk. Így kapunk egy olyan felfüggesztést csípő vagy térd magasságban, amely segítségével tehermentesíteni tudjuk gerincünket, ízületeinket.



  1. A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra, ízületekre ható terhelés.

  2. Terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy test-rész esetében, különösképpen fontos, hogy gerinc problémával rendelkező vendégek is kipróbálhatják, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad.

  3. Valamennyi inverz helyzetre igaz, hogy gyakorlásukkor megváltozik az egész test vérellátása, módosul a keringés. Főként e tényezőnek tulajdonítják vitalizáló hatásukat.


  1. A gravitáció hatására több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.

  2. Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket: Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek. Amint a nyirok végig áramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg. Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe.

+1 : Teljesen új nézőpontot ad. Segít leküzdeni a félelmeket, segít fejleszteni a saját magunkba vetett hitet, illetve önbizalmat ad!


Ha szeretnéd kipróbálni óráinkat, kattints ide: FOGLALÁS ÉS ÓRAREND


Egyéni órákért kattints a kapcsolat menüpontra!


Szeretettel várunk óráinkon!

bottom of page